Η ιδιωτική ασφάλειά σας ή η ασφάλεια της επιχείρησής σας αποτελεί ένα μείζον ζήτημα αυτή την εποχή. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και ιδιώτες καταφεύγουν σε μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις, όπως αυτή των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, για να νιώθουν πιο ασφαλείς και να προστατεύουν τους ίδιους και την επιχείρησή τους.

Βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία μας αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση εξελιγμένων συστημάτων συναγερμού και συστημάτων ελέγχου πρόσβασης (access control) για κάθε κτίριο και κάθε χώρο.

Τι είναι;

Οι κάμερες δικτύου διασυνδέονται στο υπάρχον τοπικό δίκτυο χωρίς νέες ειδικευμένες καλωδιακές υποδομές, μεταφέρουν ζωντανά ήχο και εικόνα σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου, με τη χρήση του διαδικτύου (Internet) και μπορούν να μεταφέρουν τον ήχο και την εικόνα οπουδήποτε στον κόσμο ακόμα και σε φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτόματης ενεργοποίησης καταγραφής (motion detection).

Η εγκατάσταση ενός δικτυακού καταγραφικού συστήματος σας δίνει τη δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ip κάμερες και συμβατικές αναλογικές κάμερες, καθώς απαιτούνται και συγκεκριμένες συσκευές για την ολοκλήρωση του κυκλώματος.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι συμβατές μεταξύ τους και να έχουν σωστή συνεργασία προκειμένου το σύστημα να είναι αποδοτικό. Οι βασικές αυτές συσκευές είναι οι εξής:

Τι είναι οι Κάμερες CCTV;

Η κάμερα είναι το εξάρτημα εκείνο που καταγράφει την εικόνα. Υπάρχουν κάμερες εσωτερικού χώρου, εξωτερικού χώρου, κρυφές κάμερες, και όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, κάμερες IP, αναλογικές ή ψηφιακές κάμερες.

Τι είναι Κάμερες IP;

Οι Κάμερες IP (δικτύου) χρησιμοποιούνται σε συστήματα ασφαλείας, με στόχο τη ζωντανή παρακολούθηση και την καταγραφή, με δυνατότητα zoom αναπαραγωγής. Οι IP κάμερες αυτές μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό). Μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικά κουτιά (enclosures) για ειδικές συνθήκες, dome οροφής κλπ.

Φακοί

Ο φακός είναι μια οπτική συσκευή που βρίσκεται μέσα στην κάμερα και είτε είναι μέρος της κάμερας κατά την αγορά της, είτε δύνανται να αλλαχθούν οι φακοί σε μια κάμερα και να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένοι φακοί κάθε φορά αν και κάτι τέτοιο δεν συνιστάται.

Καλώδια

Ο τύπος καλωδίων που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο είναι το CAT5 και ακόμα έχουμε το απλό ομοαξωνικό καλώδιο, δηλαδή σύρματα μεταφοράς του ηλεκτρικού σήματος και γείωσης καλυμμένα με προστατευτικό πλαστικό και τυλιγμένα ελικοειδώς.

Καταγραφικά

Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την καταγραφή των βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες και αποθηκεύονται σε ένα ειδικό σκληρό δίσκο. Με βάση τη χωρητικότητα του δίσκου αλλά και το πρωτόκολλο συμπίεσης εικόνας, καθορίζεται και το πόσο μεγάλο είναι το διάστημα του ιστορικού καταγραφής. Ένα καταγραφικό έχει υποδοχές εισόδου (κάμερες) και εξόδου (μόνιτορ).

Ποια τα Πλεονεκτήματα τους;

Συνεχής Εποπτεία χώρων

Η τοποθέτηση καμερών δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη εκτός απο το να παρακολουθεί απομακρυσμένα το χώρο του σε πραγματικό χρόνο και να έχει πρόσβαση σε αποθηκευμένο υλικό προηγούμενων ημερών.

Ασφάλεια

Γνωρίζουμε ότι τα κλειστά κυλώματα παρακολούθησης αποτρέπουν το έγκληµα και παρέχουν αποδεικτικά βίντεο για κακόβουλες και εγκληµατικές πράξεις. Θα μπορούσαμε να πούμε οτι οι κάµερες προλαµβάνουν το έγκληµα, και έχοντας λιγότερες πιθανότητες να συμβεί μια εγκληµατική ενέργεια στον χώρο σας, απολαμβάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερα αποτελέσματα στις δραστηριότητες της επιχείρηση σας.

Εγγύηση Ποιότητας

Η συνεχής υποστήριξη εξ αποστάσεως συντελεί στο να κερδίζουμε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πελατών μας, παρέχοντας άμεσα τις λύσεις που χρειάζονται.